Baby eruit, klachtenvrij. Wat als de pijn blijft

Veel vrouwen lopen (te lang) rond met bekkenpijn. Er wordt vaak gezegd: ‘Bekkenpijn hoort er nu eenmaal bij, daar kunnen we niets aan doen’. Maar dat kunnen we wel. Als je klachten hebt tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je aan de bel trekt. Als je klachten hebt na je bevalling, ga dan ook. Je doet jezelf tekort als je niet gaat.

Bekkenpijn klachten kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Door een zwangerschap wordt het gehele bekkengebied wat weker. Dat is normaal omdat uiteindelijk het kindje maximale ruimte moet krijgen om geboren te worden.
Door het weker worden raken sommige spieren overbelast en andere spieren doen te weinig daardoor er disbalans ontstaat. Hierdoor kun je pijnklachten krijgen op basis van overbelasting.

De bevalling kan invloed hebben op deze disbalans. De zwangerschap en bevalling hebben een natuurlijke hersteltijd. Dit heeft o.a. te maken met het herstel van bindweefsel, weefsel dat aanwezig is in al onze spieren, pezen, banden maar ook in de botten. De hersteltijd kunnen we niet versnellen. Wel kunnen we met je kijken hoe je balans is. Dit doen we o.a. met de Redcord.

Bedenk je ook dat er meerder factoren kunnen zijn waarom je uit balans bent. Balans heeft niet alleen te maken met spieren en gewrichten (mechanica) maar ook met spanning of stress (brein). Momenteel in deze Corona tijd wordt er echt veel van ons allemaal gevraagd. Dit speelt zeker ook een rol mee (omgeving). Laten we het er met je over hebben. Neem contact op met onze zorgcoach.

Pelvicmotion

Meer over

Zwangerschap
Geboorte. Uitscheuren, knip en wat nog meer…

Hoera! Er is een baby!!! Je bent helemaal blij, behalve dat je nog niet helemaal kunt zitten omdat de hechtingen...

Lees meer
Zwangerschap. Hoezo roze wolk

Je zwangerschap is een tijd dat je lichaam constant uit balans wordt gebracht. Je hormonen maken dat je lichaam steeds anders aanvoelt en reageert.

Lees meer

Alle categoriën

No items found.