Plassen. Het voelt raar

Moeilijk plassen en niet kunnen plassen zijn vervelende problemen waar je je best zorgen over kunt maken. De klachten kunnen ook bestaan uit een minder krachtige urinestraal en/of een onderbroken straal, meer aandrang en vaker moeten plassen, nadruppelen, ‘s nachts vaker plassen, of het gevoel hebben dat je blaas niet leegkomt.

Bij mannen kan het groeien van de prostaat aanleiding geven tot klachten met plassen. Ook het lang ophouden van de plas kan uiteindelijk problemen geven van de blaas. Het is mogelijk dat de wand van je blaas daardoor minder elastisch of juist te elastisch is geworden. Hierdoor kan je blaas niet makkelijk legen. Ook levert een gespannen bekkenbodem vaak problemen met plassen op. Om je blaas en darmen goed te kunnen legen, is het belangrijk dat je bekkenbodemspieren op tijd ontspannen. Heb je last van verstopping (obstipatie), dan kan de ontlasting ook tegen je plasbuis duwen waardoor het plassen moeizaam gaat. Sommige plasproblemen bij vrouwen zijn het gevolg van een verzakking. Wanneer je blaas verzakt is en naar beneden hangt, kan dit tot plasproblemen leiden.

Zo kan plassen onrust gaan vormen. Moet je nou wel of niet naar de wc gaan? Moet je persen om goed leeg te zijn of maar minder gaan drinken? Heb jij wel eens gelet op het plassen? Hoe klinkt je plas? Hoe groot of klein is je plas? Ruikt je plas sterk? Of is de kleur afwijkend? Twijfel je erover? Neem eens contact op.

Pelvicmotion

Meer over

Plassen
Plassen. Weer die vergadering uit

De een holt elk uur naar het toilet, de ander vraagt zich aan het eind van de werkdag af of...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.