Plassen. Weer die vergadering uit

De een holt elk uur naar het toilet, de ander vraagt zich aan het eind van de werkdag af of ze eigenlijk wel naar de wc geweest is vandaag. Ben jij een ‘veel plasser’ of houd je het uren op?

De blaas geeft een seintje (drang) als hij voor iets meer dan de helft gevuld is. Deze drang kan goed onderdrukt worden. In een gezonde, volwassen blaas kan 300 tot 500 ml urine. Wanneer de blaas ongeveer driekwart gevuld is geeft hij een seintje en weten we dat het tijd is naar het toilet te gaan. Aandrang tot plassen kan soms best even uitgesteld worden.

Soms kan een blaasontsteking zorgen dat je snel opnieuw naar de wc moet. Je plast dan steeds kleine plasjes. Als je nerveus bent ga je ook vaker plassen. Sommige mensen plassen juist overdag heel veel en anderen juist in de nacht.

Mensen die veel plassen gaan over het algemeen minder drinken en gaan vaker nog even extra naar het toilet. Dit is niet het meest handig om te doen. Hiermee onderhoud je je klachten. Allereerst is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van het vaker naar het toilet gaan. Wijkt het inderdaad af van normaal? Een plasdagboek bijhouden geeft vaak al veel inzicht. Schrijf eens op hoeveel je drinkt en hoeveel je plast. Gewoon meten!

Twijfel je over je lijst, neem dan eens contact op…en neem natuurlijk je plaslijst mee!

Pelvicmotion

Meer over

Plassen
Plassen. Het voelt raar

Moeilijk plassen en niet kunnen plassen zijn vervelende problemen waar je je best zorgen over kunt maken. De klachten kunnen...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.