Poepen buitenshuis. Kak. Wat nu

Poepen is heel normaal en we doen het allemaal. Waarom vinden sommige het dan zo lastig? De meest voor de hand liggende reden is omdat het stinkt. Ook zijn mensen bang dat ze geluid maken, maar het is niets meer dan puur natuur en niets om je voor te schamen.

Ophouden is geen goed idee. Door het toiletbezoek uit te stellen, blijft de ontlasting langer dan noodzakelijk in je darmen. Het gevolg is dat de ontlasting hard en droog wordt en er verstoppingen ontstaan. Als we op de wc zitten, moet er harder geperst worden waardoor weer aambeien en scheurtjes in de darmen kunnen ontstaan.

Hoe is het om te poepen op het werk?
De kans is groot dat je weleens de wc in bent gestapt nadat iemand heeft gepoept op werk. Kijk je nu anders naar diegene? Het antwoord is waarschijnlijk nee, want het doet er niet toe. Hetzelfde geldt dus ook andersom. Je collega’s zullen je beoordelen op je werk en je collegialiteit en niet op of je wel of niet poept op werk.
Als je moet dan moet je en je wilt niet heel de dag ongemakkelijk achter je bureaustoel zitten, toch? De eerste keer is waarschijnlijk het moeilijkst, maar hoe vaker je gaat hoe minder ongemakkelijk het wordt.
We snappen dat het ongemakkelijk is om een zure walm achter te laten, maar daar zijn luchtverfrissers voor. Ben je bang dat je op het toilet zit en de wc-spray op is? Neem dan voor de zekerheid een kleine luchtverfrisser mee. Het enige waar anderen zich aan zullen storen, is als je er een zooitje van maakt. Laat het toilet netjes achter en je bent niemand tot last. En belangrijker: je kunt rustig verder werken.

Pelvicmotion

Meer over

Ontlasten
Moeite met poepen. Wat als er niks komt

Daar zit je dan op de pot. Het zit er wel maar het komt er niet uit. Je bedenkt je...

Lees meer
Toiletbezoek. Weer het toilet niet gehaald

Aan de kant, mag ik even, mag ik even voorgaan?Hoeveel mensen hebben dit wel eens meegemaakt? Iedereen herkent dit vast...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.