Avondje uit. Wat als iemand meer wil

Je bent aan het daten of je gaat gezellig met een vriend uit en besluit om nog even thuis wat te gaan drinken. Het is gezellig totdat je vriend dingen gaat zeggen en doen die je niet wilt. Hij komt heel dicht bij je zitten en zegt dat je mooie borsten hebt. Je schuift weg en vraagt hem om weg te gaan. Dat wil hij wel maar dan wel eerst nog een zoen. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Zo zou het zomaar kunnen zijn gegaan. Die zoen was kennelijk zijn vrijbrief om verder te gaan en jij wilde niet maar kon niet meer op tegen zijn overweldigende kracht. Je duwde hem echt wel van je af.

Dit kan onlangs gebeurd zijn of al jaren geleden. Een aanranding of verkrachting kan behoorlijke sporen achterlaten. Na zo’n gebeurtenis kan jij je anders zijn gaan voelen. Soms zie je wat er gebeurde als een film aan je voorbijgaan. Je slaapt slecht en bent snel afgeleid, concentreren is moeilijk en je hebt eigenlijk nergens meer zin in en al zeker niet in seks.

Zou je erover willen praten? Ergens moet er ruimte komen om je weer beter te gaan voelen. Er zijn therapieën om de gebeurtenissen te verwerken.
Soms zien we dat door de gebeurtenissen je bekkenregio op slot is gegaan. De bekkenregio reageert op vele emoties. De bekkenregio is het gebied wat jou stabiliteit geeft, de mogelijkheid om te balanceren. Als die verstoord is raakt je hele lijf uit balans.
Durf jij contact op te nemen?

Pelvicmotion

Meer over

Seksualiteit
Klaarkomen vrouw. Wat als je verlies erbij hebt

Er is veel te doen over het vrouwelijke ejaculeren of squirten. Wanneer vrouwen klaarkomen, komt er ook vocht uit de...

Lees meer
Klaarkomen man. Toch weer niet gelukt

Het hebben van gemeenschap is voor veel mensen het belangrijkste bij seks. Dat is eigenlijk heel jammer. Seks is namelijk...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.