Klaarkomen vrouw. Wat als je verlies erbij hebt

Er is veel te doen over het vrouwelijke ejaculeren of squirten. Wanneer vrouwen klaarkomen, komt er ook vocht uit de klieren van Skene. Deze klieren zitten tussen je vagina en de urinebuis. Soms worden deze klieren gezien als de vrouwelijke prostaat. Ze kunnen, net als bij de man, ejaculeren.

Uit de klieren van Skene komt een druppeltje voorvocht; daarin zit PSA, wat in het mannelijke ejaculaat te vinden in. Dat druppeltje wordt vermengd met urine, daarom wordt dit vaak als vrouwelijk ejaculaat bestempeld. Squirten is dus eigenlijk een combinatie van urine en andere vloeistoffen. Niet elke vrouw is in staat om deze variant van ejaculatie te krijgen, omdat ongeveer de helft van de vrouwen deze klieren niet heeft.

Ook kun je urineverlies (incontinentie) of de angst voor urineverlies hebben tijdens gemeenschap Dit kan remmend werken tijdens de seks. Veel vrouwen schamen zich ervoor. Ze voelen zich vies, minder vrouwelijk, hebben minder plezier in seks, hebben pijn of zijn bang voor nare geurtjes tijdens de seks. Hierdoor vermijden ze seks, raken moeilijker opgewonden en/of hebben minder zin in seks. Praten over incontinentie vinden ze vaak lastig, ook met hun partner. Soms houden ze het zelfs lange tijd verborgen voor de partner. Gelukkig heeft niet iedereen seksuele klachten bij incontinentie.

Tijdens de seks (en dan met name penetratie en tijdens het orgasme) span en ontspan je afwisselend je bekkenbodem. Dit kan ervoor zorgen dat je urine verliest. Ook bij een blaasverzakking kunnen er kleine hoeveelheden urine via de plasbuis uit je blaas komen. Hoewel sommige vrouwen urineverlies tijdens de seks niet lastig vinden, is dit toch voor velen een reden om er helemaal van af te zien.
Kom je als vrouw klaar, dan komt je bekkenbodem hevig in beweging. Ook ontstaat er druk in je buik. De bewegingen van je bekkenbodem en buik kunnen leiden tot urineverlies. De reden ligt dan in het niet in balans kunnen brengen van druk in de buik, blaasvulling en beweging van de bekkenbodem. Veel vrouwen houden zich in op het orgasmemoment. En veel vrouwen zijn bang om in bed te plassen. Dit maakt dat er meer spanning ontstaat bij het vrijen.

Pelvicmotion

Meer over

Seksualiteit
Avondje uit. Wat als iemand meer wil

Je bent aan het daten of je gaat gezellig met een vriend uit en besluit om nog even thuis wat...

Lees meer
Klaarkomen man. Toch weer niet gelukt

Het hebben van gemeenschap is voor veel mensen het belangrijkste bij seks. Dat is eigenlijk heel jammer. Seks is namelijk...

Lees meer

Alle categoriƫn

No items found.