Klaarkomen man. Toch weer niet gelukt

Het hebben van gemeenschap is voor veel mensen het belangrijkste bij seks. Dat is eigenlijk heel jammer. Seks is namelijk meer dan penetratie. Je zou met je hele lijf seks moeten ervaren. Overigens een erectie krijgen en klaarkomen zijn twee aparte dingen. Je kunt ook klaarkomen zonder erectie.

Wat kun je doen

  • Zoek ontspanning. In je relatie, tijdens het vrijen, maar ook daarbuiten. Zorg dat je niet wordt afgeleid. Los conflicten op die je bezighouden.
  • Faalangst en prestatiedruk vergroten het probleem van klaarkomen. Realiseer je dat alle mannen wel eens moeite hebben om klaar te komen.
  • Kom erachter waar jij opgewonden van raakt. Van welke aanrakingen en fantasieën? Zorg voor andere en verschillende prikkels. Deel dat ook met je partner, zodat hij/zij je goed kan stimuleren.
  • Zorg dat je lichamelijk zo fit mogelijk bent. Voldoende uitgerust, niet te veel alcohol gebruiken, niet roken en voldoende bewegen bijvoorbeeld.
  • Leer je bekkenbodemspieren kennen, mogelijk zijn deze te gespannen. De bekkenbodemspieren zijn een spiergroep die de onderkant van het bekken omsluiten.
  • Deel je zorgen met je partner, dat kan opluchting geven.

Meer informatie kun je krijgen door eens met een seksuoloog in gesprek te gaan. Neem gerust contact op.

Pelvicmotion

Meer over

Seksualiteit
Avondje uit. Wat als iemand meer wil

Je bent aan het daten of je gaat gezellig met een vriend uit en besluit om nog even thuis wat...

Lees meer
Klaarkomen vrouw. Wat als je verlies erbij hebt

Er is veel te doen over het vrouwelijke ejaculeren of squirten. Wanneer vrouwen klaarkomen, komt er ook vocht uit de...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.