Overgang. Er lijkt geen einde aan te komen

Heerlijk (bijna) van die menstruatie af daarvoor in de plaats opvliegers, vaginale droogheid, heftige bloedingen. Vrouwen hebben de neiging hun eigen gezondheidsproblemen over het algemeen te negeren. Het begint met herkennen en erkennen. Ook door vrouwen zelf. Doe er niet lacherig over!

Hierbij even wat fabels:

  • Ik menstrueer nog dus kan niet in de overgang zitten. Nee, dat is zeker niet waar. De overgang begint al jaren eerder dan het moment dat je niet meer menstrueert. Je hormoonspiegel gaat dan al met je aan de haal. Dit kan allerlei klachten geven als bijvoorbeeld opvliegers en neerslachtigheid. Je lust voor seks kan ook veranderen.
  • Het hoort erbij en je kunt er niks aan doen. Onzin!
  • Je hebt geen zin meer in seks. Nou dat kan, maar het tegendeel is ook waar. Sommige vrouwen krijgen juist meer zin in seks.

Wat kun je doen?
Roken, alcohol, cafeïne en stress lokken overgangsklachten uit. Gezond eten, genoeg bewegen en voldoende nachtrust helpen je om in deze periode fit te blijven. Dus was je van plan om gezonder te gaan leven dan is het juist voor je lijf in de overgang beter om daar eens naar te kijken.
We kunnen met jou kijken of er iets aan je klachten te doen is. We denken graag met je mee.

Pelvicmotion

Meer over

Gynaecologie
Vulva of vagina. Is dit wel normaal

Eerst maar eens een stukje anatomie. De meeste mensen weten namelijk niet wat de vulva is. De vagina is het...

Lees meer
Verzakking. Help er hangt iets uit

Bij vaginale verzakkingen kunnen de blaas, darmen of baarmoeder in de vagina zakken als gevolg van slap geworden steunweefsel. Er...

Lees meer

Alle categori├źn

No items found.