Klaarkomen man. Wat als je te snel klaarkomt

Heb je als man last dat je te snel klaarkomt? Dit kan erg frustrerend zijn en zorgen voor een onbevredigend seksleven. Premature ejaculatie kan een flinke druk op je relatie en je seksleven leggen. Misschien heb je zelfs wel minder zin in seks of raak je gespannen bij de gedachte hieraan. Het goede nieuws is dat het zeker niet onmogelijk is om te vroeg klaarkomen aan te pakken. 

 Wat kun je doen? 

  • Masturbeer om je eigen lichaam te ontdekken. Hoe kun je je lijf met een ander delen als jezelf niet eens weet hoe het bij jezelf zit. Hou je ervan om stevig of zacht aangeraakt te worden? Wil je wel of niet aan je ballen aangeraakt worden? Welke lichaamsdelen vind je nog meer lekker om aangeraakt te worden? Door zelf te experimenteren ontdek je wat je fijn vindt. Zo kun je je partner tijdens de daad sturen en tips geven om het fijner te maken. 
  • Realiseer je dat klaarkomen een onderdeel is van het hele seksproces. Richt je dus ook op andere delen van je lichaam en je zult merken dat daar ook seks zin kan zitten. 
  • Je eikel is een heel gevoelige plek. Probeer met aftrekken pauzes in te lassen om de drang van klaarkomen te onderdrukken. 
  • Ontspan je bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren zijn een spiergroep die de onderkant van het bekken omsluiten. Als je deze ongewild aanspant, beïnvloed je het klaarkomen. 

 Lees verder ook op onze website het patiëntverhaal 

Pelvicmotion

Meer over

Seksualiteit
Avondje uit. Wat als iemand meer wil

Je bent aan het daten of je gaat gezellig met een vriend uit en besluit om nog even thuis wat...

Lees meer
Klaarkomen vrouw. Wat als je verlies erbij hebt

Er is veel te doen over het vrouwelijke ejaculeren of squirten. Wanneer vrouwen klaarkomen, komt er ook vocht uit de...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.