Klaarkomen vrouw. Wat als je niet kunt klaarkomen

Klaarkomen is lang niet voor iedere vrouw vanzelfsprekend. Orgasmeproblemen zijn dan ook niets om je voor te schamen. Er is meer dan penetratie. Hoewel veel vrouwen denken dat vaginaal klaarkomen de standaard is, zijn orgasmes door penetratie juist zeldzaam. Het zou ook helemaal niet handig zijn als het meest gevoelige deel van je lichaam in het baringskanaal te zou liggen. Nee, de natuur heeft dit mooi opgelost door het er vlak naast te leggen; de clitoris 

Wat kun je doen? 

  • Masturbeer om je eigen lichaam te ontdekken. Hoe kun je je lijf met een ander delen als jezelf niet eens weet hoe het bij jezelf zit. Hou je ervan om stevig of zacht aangeraakt te worden? Welke lichaamsdelen vind je ook lekker om aangeraakt te worden. Door zelf te experimenteren ontdek je wat je fijn vindt. Zo kun je je partner tijdens de daad sturen en tips geven om het fijner te maken. 
  • De clitoris is de plek, maar duik er niet bovenop. De clitoris is een klein onderdeel van je genotsplek. Als je opgewonden bent zwelt een groter gebied op. Probeer dus ook eens de ruimte eromheen te stimuleren. Vanuit de clitoris lopen daar veel vertakkingen naartoe, waardoor deze ook gevoelig zijn. Vind je het allemaal nog steeds te gevoelig? Stimuleer dan eens door je ondergoed heen. 
  • Zorg dat je geil bent. Voorspel is een onderdeel van het seksspel, dus begin eens rustig met zoenen en ga niet direct op de geslachtsdelen af. Creëer samen een fijne sfeer. 
  • Zet je hoofd uit. Maak je niet druk over: Ruik ik fris genoeg? Ben ik daar beneden wel aantrekkelijk? Hou je bezig met wat je partner doet en probeer echt te voelen. Durf de controle te verliezen. Als je wilt klaarkomen is het belangrijk dat je je overgeeft aan het gevoel. Pas dan kan je ontspannen en dat is toch echt voorwaarde om een orgasme te krijgen. 
  • Ontspan je bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren zijn een spiergroep die de onderkant van het bekken omsluiten. Als je deze ongewild aanspant, kunnen ze de seks belemmeren. 

Of het nu wel of niet lukt: probeer er vooral niet te veel over in te zitten. Een orgasme is geen must. Je kan net zo goed fijne seks hebben zonder klaar te komen. Geniet vooral, en vergeet niet: een orgasme kan de kers op de taart zijn, maar de taart zelf is ook ontzettend lekker. 

Pelvicmotion

Meer over

Seksualiteit
Avondje uit. Wat als iemand meer wil

Je bent aan het daten of je gaat gezellig met een vriend uit en besluit om nog even thuis wat...

Lees meer
Klaarkomen vrouw. Wat als je verlies erbij hebt

Er is veel te doen over het vrouwelijke ejaculeren of squirten. Wanneer vrouwen klaarkomen, komt er ook vocht uit de...

Lees meer

Alle categoriën

No items found.